OUDERBEGELEIDING

Aanstaande en jonge ouders

Bereid je samen voor om straks nog meer te kunnen genieten van het ouderschap.

Ouderschap begint al voor de geboorte. Jullie nemen allerlei beslissingen die van invloed zijn op het leven van jullie en jullie kleintje, bijvoorbeeld beslissingen op het gebied van gezondheid, medische keuzes, voeding, maar ook het kiezen van een naam of kinderopvang. Het ouderschap geeft jullie een nieuwe, blijvende rol in jullie leven. Het is tijdloos en onvoorwaardelijk.
Uit onderzoek blijkt dat nagenoeg alle ouders zich, naast de voorbereiding op de bevalling, liever ook meer zouden willen voorbereiden op het ouderschap. Alleen, de tijd vliegt en het komt er niet van. Denken jullie na over jullie leven na de geboorte van jullie kind? Je baby is volledig afhankelijk van jullie en eist al de aandacht. Zo’n kleintje erbij zet je wereld op zijn kop – op welke manier dan ook. En dan zijn er ook nog (groot)ouders, vrienden, buren en de media die je met goede bedoelingen willen helpen in het vinden van je weg als ouders. Soms is dat fijn, maar soms… leer jezelf en elkaar kennen als ouders.

Samen een kindje op de wereld zetten is natuurlijk heel bijzonder en leuk! Samen de wereld ontdekken als nieuw gezin… samen badderen, samen eten samen op stap. Het wordt nog leuker als je samen goed bent voorbereid, zodat je zo veel mogelijk aandacht kunt besteden aan elkaar en jullie kindje.

Het krijgen van een kindje brengt ook onvermijdelijk vragen en onzekerheden met zich mee. Elke ouder vraagt zichzelf wel eens af: hoe word ik een goede moeder, vader of hoe kan ik voor een goede hechting zorgen, wat doe ik als mijn kindje ondanks alle goede zorgen blijft huilen?

Wil je de kans op spanningen, discussies of zelfs fikse meningsverschillen zoveel mogelijk verkleinen? Dan is het goed om jezelf en elkaar al beter te leren kennen in jullie nieuwe rol als ouders vóór dat de baby er is.

Maar liefst 90% van de aanstaande ouders vindt voorbereiding op het ouderschap net zo belangrijk als voorbereiding op de bevalling. Alleen… het ontbreekt vaak aan het wanneer en hoe. En dat terwijl het goed leren kennen van jezelf en elkaar als ouders meer dan waardevol is. Gevoelens van onvrijheid, druk op jullie relatie, meningsverschillen over het ouderschap en opvoeding en onbegrip over elkaars handelen als ouder…hoe mooi is het als je een groot deel van deze veel voorkomende situaties kunt voorkomen? De eerste stap naar stevig ouderschap is dichterbij dan je denkt: met elkaar praten.

Als opvoedkundige kan ik jullie helpen om tot goede en vooral leuke gesprekken te komen die jullie voorbereiden op het ouderschap, het leven na de bevalling. Een leven vol slapeloze nachten, de wasmachine die overuren draait en heel wat minder tijd voor elkaar. Maar natuurlijk vooral een leven vol gezelligheid, heel veel ‘eerste keren’ en leuke momenten als gezin. Samen, als ouders.

Ik organiseer voor aanstaande ouders een reeks van twee informele avonden waarbij uiteenlopende thema’s aan bod komen. Op die manier kunnen jullie straks, samen volop genieten van elkaar en jullie kleintje… heerlijk toch?  Want jullie relatie is de basis voor jullie gezin. 

Mooie onderwerpen in de verschillende levensfasen. Bewustzin creëren is fijn. Vasthoudend erin. Hele goede en duidelijke uitleg, veel aan gehad. Bedankt!

Samantha & Eric

De ruimte voor eigen inbreng.

De tijd die er genomen wordt om over onderwerpen te praten, geen haast.

Goede stof om verder over na te denken.

Rustige setting. ontspannen sfeer om vrijuit te kunnen praten.

Marina & Paul

De tijd die er genomen wordt om over onderwerpen te prateRustige setting. ontspannen sfeer om vrijuit te kunnen praten.

Priscilla

Informatie

Ervaring
11 jaar

Tarieven
€40,- per ouder(s) voor 2 avonden 

Bij minimaal twee stellen start de cursus. Ook bij u in de buurt.

Jij & ik, samen ouders: geen regels, wel aandacht 

Tijdens deze twee avonden doen jullie inspiratie op voor stevig ouderschap. 

Geen opvoed-adviezen, geen regels, wél handreikingen om eens bewust stil te staan bij jullie nieuwe rol als ouders. Het is goed om vooral ook niet te vergeten waar het allemaal mee begon: jullie samen.

Leer jezelf en elkaar kennen als ouders. In een kleine, gezellige groep van aanstaande ouders wisselen jullie van gedachten over onder andere:

– Hoe willen jullie de taken verdelen…en waar is ruimte voor tijd voor jezelf?

– Wat voor invloed heeft je eigen opvoeding op je aanstaande ouderschap?

– … en wat zijn jullie ideeën over opvoeding, bijvoorbeeld over rust en regelmaat?

 

Vul het formulier in voor info dan mail of bel ik je terug