OUDERBEGELEIDING

‘Ervaren’ ouders

Opvoeden is leuk, maar niet altijd even makkelijk

Het Ouderschap in de huidige tijd! Kinderen opvoeden is prachtig, maar ook een hele klus. We hebben anno 2017 heel veel “dingen” te doen en daarnaast willen we onze kinderen “goed” opvoeden! “Onze maatschappij ” vindt dat je eigenlijk alles “goed” moet doen. Als het even moeilijk gaat of tegen zit, dan praten we daar liever niet over. Ook als alleenstaande ouder heb je met opvoedkundige problemen te maken.

Opvoeden betekent voor ouders, overleggen en praten met elkaar. Praten over zaken die goed-, maar ook minder goed gaan of soms niet lijken te lukken. Zoals afstemmen met elkaar om op één lijn te komen of het gevoel te hebben de opvoeding alleen te moeten doen, maar ook elkaar niet afvallen bij de kinderen als er onbegrip over elkaars handelen als ouder is. Herkenbaar! Nemen jullie de tijd om hier over te praten? Hoe mooi is het als jullie over deze veel voorkomende situaties kunnen praten.

Opvoeden hoef je niet alleen te doen

Dat denken we vaak, daarnaast schamen we ons ervoor als we even ondersteuning nodig hebben. Loop je tegen dingen aan of heb je vragen, dan is het prettig om met iemand te kunnen overleggen. Dit kan uit je naaste omgeving zijn, maar je kunt ook contact met mij opnemen. Ik ondersteun bij opvoedkundige vragen in de leeftijd van baby tot en met puber.

Ik kijk met een frisse deskundige blik waardoor de vraag of het probleem in een ander daglicht komt te staan.

Jullie houden de regie, mijn rol is om samen met jullie te kijken welke de juiste koers is, zodat iedereen zich weer veilig en prettig voelt.

Het opvoeden van kinderen is mooi en uitdagend maar beslist geen kinderspel.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens het eerste gesprek inventariseer ik de onderwerpen waar jullie / jij het over wil(len) hebben. Daarna gaan we samen een plan maken om alle onderwerpen aanbod te laten komen. Hierna gaan de gesprekken van start, blijkt dat er een ander onderwerp even belangrijker is dan gaat dat natuurlijk besproken worden. Na elke gesprek vindt er een korte mondelinge evaluatie plaats.

Wat ons opviel aan de aanpak van Loes was dat ze zonder oordeel toch de juiste punten eruit pakte waar het om ging.
Deze gesprekken zijn voor onze relatie en uiteindelijk ook voor het hele gezin belangrijk geweest. We zijn zeer tevreden.

Marije en Ronald

Loes kwam bij ons thuis. De tips en handvatten over hoe om te gaan met onze 2 jarige zoon Max hebben geholpen om weer rust te brengen in ons gezinnetje. Fijn om te horen dat we het goed doen. We praten nu meer samen zodat we meer op 1 lijn zitten.

Judith en Jan

Informatie

Ervaring
11 jaar

Tarief
€95,- per gesprek

 

Vul het formulier in voor info dan mail of bel ik je terug